Hur du får hjärnan att snurra som roulette

Roulette är ett snabbt spel

Roulette är ett vanligt förekommande hasardspel på kasinon. Spelet har en skiva som snurrar – och tänk om hjärnan fungerade på samma sätt. Det är inte alla dagar som hjärnan går som en klocka eller som på räls. Som tur är finns det övningar man kan göra för att träna hjärnan. Du kommer att märka skillnaden över tid.

Om du vill att din hjärna ska fungera bättre finns det några saker du behöver göra. Det första är att prioritera. Människans hjärna fungerar inte som bäst när den behöver fokusera på flera olika saker, då snurrar inte hjärnan som roulette. Prioritering är nämligen den aktivitet som kräver mest energi av hjärnan. Därför blir du trött när du arbetar med något du inte har någon tidigare erfarenhet av – då måste hjärnan anstränga sig för att prioritera.

Försök att alltid hjälpa hjärnan att endast fokusera på en eller ett par saker, då kommer du att bli mer effektiv. Förutom att prioritera kan du exempelvis sätta mål, fatta beslut, undvika distraktioner, tänka positivt och komma till insikt. Dessa saker har gemensamt att de hjälper hjärnan att undvika oviktiga saker – och istället fokusera på vad som egentligen är viktigt. När det här blivit rutin kommer du att fungera mycket bättre i vardagen, och du kommer snabbt uppleva att du har energi över. Då vet du att hjärnan snurrar som roulette.

När inte hjärnan fungerar som sen ska, när den inte snurrar som roulette, blir vardagen lidande. Du presterar inte på topp när du arbetar, och du kan inte ge din familj uppmärksamheten den förtjänar. Därför är det viktigt att du snabbt förändrar hur du tänker, att du börjar fokusera för att underlätta för hjärnan. Och det är inget underligt att tänka så här, utan det är snarare hjärnans naturliga tillstånd eftersom den fungerar som bäst då.

roulette