Chokladprovning

Chokladprovning som gemensam aktivitet

Har du aldrig varit på en chokladprovning tidigare? Då är det hög tid. Du kan antingen boka en chokladprovning för ett större sällskap eller endast för två. Chokladprovning är en spännande upplevelse för alla sinnen och en erfaren sommelier vägleder dig genom chokladens förlovade land.

Chokladkvällar med tillhörande provsmakning kan se annorlunda ut från gång till gång. Du kan exempelvis boka en provning av rena chokladsorter med portvin eller lagrad rom som fuktar strupen. Vilken dryck som erbjuds på provningen beror på vilken choklad du önskar prova. Det viktigaste är att smakerna kompletterar varandra – choklad och rom har exempelvis båda sockerrör som bas.

På en chokladprovning får du inte endast fylla kinderna med choklad, utan du får även lära dig om kakaons och chokladens historia. Och naturligtvis får du provsmaka choklad i världsklass. Provningen blir en upplevelse för både gommen och näsan och chokladerna lyfts upp av alkoholhaltig dryck. När du besöker en chokladprovning ska du undvika att bära starka parfymer, eftersom dessa hindrar chokladen och alkoholen från att träda fram.

Det är aldrig fel med en chokladprovning. Att boka en provning kan exempelvis vara ett trevligt tillfälle att lära känna sina arbetskollegor bättre. Framför allt kan det vara romantiskt att boka in en provning tillsammans med sin älskade – kanske till och med på Alla Hjärtans Dag? Överraska din flick- eller pojkvän med en chokladprovning – du kommer att få henne eller honom på fall!

På senare år har det blivit populärt med presenter i form av upplevelser. De företag som anordnar upplevelsepresenter erbjuder ofta chokladprovning i sitt utbud, just eftersom det är en mycket trevlig aktivitet som passar de allra flesta. En fördel är naturligtvis att man gillar choklad, men kanske kan en provning till och med omvända den som inte tycker om choklad. Dessutom brukar provningar sällan vara särskilt dyra, och då finns det inte längre något att fundera över.

chokladprovning